• Seiko Presage met Shippo emaille wijzerplaat

  Respect voor traditioneel Japans vakmanschap in de Presage

 • Seiko Presage met Shippo emaille wijzerplaat

  Traditioneel Presage-vakmanschap in combinatie met een nieuw kaliber, een nieuwe slanke kast en een unieke Shippo emaille wijzerplaat

  Seiko presage kopen

  Shippo emaille wijzerplaat, speciaal bewerkt voor Presage

   

  Vanaf de introductie in 2016 is duidelijk waar Presage voor staat: respect voor traditioneel Japans vakmanschap. Dit is op prachtige wijze gecombineerd met hoogwaardige mechanische horlogetechnieken. De 2018 collectie van Presage bewijst opnieuw dat het tot schitterende resultaten leidt wanneer de grenzen van beide vakgebieden worden opgezocht.

  De Shippo Emaille Limited Edition

  Shippo is een in de 17e eeuw in Japan ontwikkelde emaille soort. Het belangrijkste verschil met emaille op basis van porselein, is de wijze waarop het materiaal wordt gepolijst na het verhitten. Een proces dat uitermate uitdagend en delicaat is bij wijzerplaten met een dikte van slechts 1 millimeter. De Presage Shippo wijzerplaat wordt vervaardigd bij Ando Cloisonne, een hoogst gespecialiseerde fabrikant in Nagoya met ruim 100 jaar ervaring. Vakman Wataru Totani brengt het glazuur met de hand aan op de wijzerplaat.

  Om aan Seiko’s hoge eisen op het gebied van ecologische duurzaamheid en veiligheid te kunnen voldoen, wordt er voor de Presage-wijzerplaten gebruik gemaakt van speciaal ontwikkeld, loodvrij glazuur. Na het aanbrengen van het glazuur wordt de wijzerplaat verhit tot een temperatuur van 800 graden Celsius. Het patroon van glazuren en verhitten wordt verschillende keren herhaald om een gelijkmatige dikte van het emaille te waarborgen. Pas wanneer Totani tevreden is met het resultaat, mag de wijzerplaat worden gepolijst om het verfijnde patroon naar boven te halen; en om een perfect afgewerkte, volledig gladde oppervlakte te creëren.

  Diepblauwe wijzerplaat

  De wijzerplaat van deze nieuwe Presage creatie heeft een diepblauwe kleur waarin de kleur van de oceaan weerspiegelt. En daar zit een diepere betekenis achter. De oceaan zorgde zowel voor Japan’s bereikbaarheid voor invloeden van buitenaf als voor een isolement, waardoor talloze Japanse tradities ongerept konden blijven. Shippo emaille is een perfect voorbeeld van deze ambivalentie. De techniek kwam ooit via de oceaan naar Japan, om zich vervolgens op volledig Japanse wijze te ontwikkelen en te vervolmaken. In de Shippo wijzerplaten van deze nieuwe Presage collectie zien we de prachtige echo’s van het eeuwige blauw van de zee, en de beweging van de golven die oneindig lang op de kusten van Japan breken.

   

  Een nieuw kaliber en een nieuw profiel voor Presage

  Presage is trots op het nieuwe automatenkaliber, de 6L35. Een kaliber dat speciaal is ontwikkeld voor een slanke, platte kast. Het heeft betere specificaties dan het alom gewaardeerde en uitermate betrouwbare 6R14 kaliber. Desalniettemin is het slechts 3,7 mm hoog, ofwel 1,3 mm dunner! Dit nieuwe model wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 1881 exemplaren. Hiermee wordt gerefereerd aan het jaar waarin Seiko werd opgericht. Niet alleen is het uurwerk platter, ook de nieuwe kastconstructie accentueert de slanke belijning van dit meesterwerk. Het kaliber wordt via de voorkant in de kast geplaatst, waardoor het mogelijk is om de zijkanten van de kast naar binnen te buigen.

  Nieuwe slanke Presage collectie dankzij nieuw kaliber en kastconstructie
  Een nieuwe, slanke Presage collectie dankzij een nieuw kaliber en een nieuwe kastconstructie

  Dit zorgt voor een uitermate comfortabele ligging op de pols van de drager. Deze constructie vereist dat – voor eventueel onderhoud om de duurzaamheid van het horloge te behouden – de bezel kan worden verwijderd. Presage heeft gekozen voor een bezel die opgeschroefd wordt, waarover vervolgens een tweede horlogering wordt geplaatst om de perfecte lijnen van de kast te creëren. Voor het polijsten van de kast is gebruikt gemaakt van Seiko’s vermaarde Zaratzu polijsttechnologie. De kast wordt daarnaast beschermd door een super-hard coating. Het saffierglas is afgewerkt met een super-clear coating om onder alle omstandigheden een optimale afleesbaarheid van de wijzerplaat te kunnen garanderen. De secondewijzer heeft de traditionele gloed van blauw gehard staal en vormt een prachtige twee-eenheid met het verfijnde reliëf in de wijzerplaat.

  De Shippo Emaille Limited Edition

   

  Shippo emaille 1Kaliber 6R27 (SPB073J1)

  – Automaat met energiereserve indicator
  – 3-wijzer met datum-aanduiding en energiereserve subdial
  – Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
  – Energiereserve: 45 uur
  – 29 jewels

  Kaliber 6R15 (SPB075J1)

  – Automaat
  – Tikgetal: 21.600 per uur (6 beats per seconde)
  – Energiereserve: 50 uur
  – 23 jewels

  Shippo emaille 2Specificaties

  – Stainless steel kast
  – Shippo Emaille wijzerplaat
  – Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
  – Doorzichtig achterdeksel (geschroefd)
  – 100m WR
  – Magnetische resistentie: 4,800 A/m
  – Diameter: 40,6 mm (SPB073J1), 40 mm (SPB075J1)
  – Dikte: 14,1 mm (SPB073J1), 12,4 mm (SPB075J1)
  – Krokodillen lederen horlogeband met vouwsluiting

  Limited Editions: 2500 stuks wereldwijd

  Shippo emaille 3Kaliber 6L35

  – Automaat
  – Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
  – Energiereserve: 45 uur
  – 26 jewels

  Specificaties

  – Stainless steel kast en bracelet met super-hard coating
  – Saffierglas met super-clear coating
  – Bezel (geschroefd)
  – Doorzichtig achterdeksel
  – 100m WR
  – Magnetische resistentie: 4,800 A/m
  – Diameter: 40,7 mm, Dikte: 9,8 mm
  – Vouwsluiting

  Limited Edition: 1881 stuks wereldwijd

   

 • Aller Spanninga
 • Arior
 • Boccia
 • Casio
 • Danish Design
 • Festina
 • Hardwear
 • Jacob Jensen
 • Jeh Jewels
 • Lorus
 • Pulsar
 • Seiko
 • Silk
 • spirit icons
 • Storm
 • Trollbeads
 • TW Steel